Bungalowverhuur Alkema | Polderweg 6 |1793AC | De Waal Texel | Tel: +31 (0) 222 312105 We verhuren de vakantiewoning in texel in januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december.
Home Bungalows Snel Zoeken / Boeken Tarieven / Kalender Omgeving Lastminute Over ons Contact Luxe Bungalows op Texel    Huur rechtstreeks van Alkema bungalowverhuur Texel en kom genieten in een van onze vakantiehuisjes op bungalowpark “Gortersmient”

Omgevings informatie

Onze bungalows liggen op Bungalowpark Gortersmient Grensweg 306 en 308, 1791NN Den Burg Texel. Dit park met fietsverhuur bij de receptie ligt het centraal tussen Den Burg en De Koog aan de rand van het bos de ”Dennen” genaamd. Vanaf het park start een fietsroute over Texel tevens is er een mountinbike route vlak bij het park. Het strand ligt op 3 kilometer vanaf de bungalow. Het dichtsbijzijnde strandslag is paal 17 vlak bij Texelsmuseum Ecomare met onderandere een zeehondenbasin en bruinvissen aquarium. Historie Het landschap van Texel wijkt sterk af van dat van de andere Waddeneilanden, die voornamelijk uit zand- en duingebieden bestaan. De belangrijkste oorzaak is het verschil in bodemopbouw, maar de activiteiten van generaties bewoners hebben hier ook zeker toe bijgedragen.. De bodem is in de ijstijd door glethers opgestuwd zo zijn er keileem lagen ontstaan dit noemen we het oude land van Texel hierop ligt onder andere de Waal, de Hoge berg met de vele schapenboeten, en Den Burg. door gebrek aan hout hadden de boeren een oplossing gevonden om de schapen op hun eigen land te laten dit zijn de nu zo karakterastieke tuunwallen waar achter de lammers in het zonnetje kunnen liggen.

Ontspanning

Wandelen, strand, bos, vergezichten, fietsen, zwemmen, restaurants, musea, windsurfen, excursies, rondvaart met de garnalen kotter, zeehonden spotten,

Musea

Ecomare, Kaap Skil, Cultuur historisch museum, Oudheidskamer

Bezienswaardigheden

Wezenputten, Haven, De Petten, Den Hoorn ,Den Burg ,schapenboeten tuunwallen,

Uitgaan Restaurants

Dit kan in alle dorpen.

Winkelen

Dit kan in bijna alle dorpen. Het grootste winkelgebied van Texel ligt in Den Burg.
Wetenswaardigheden

Openbaar vervoer 

De Texelse Boot Teso vaart ieder heel uur vanaf Texel en ieder half uur vanaf Den Helder. Er is op Texel tevens een busdienst de Texelhopper die vlakbij de bungalow stopt zie de website van de Texelhopper  
Naar TESO

Evenementen 

Zijn er de hele zomer zoals de Catamaran race Ronde om Texel, Eiland Samba, Strûn, Texel Culinair, Braderie in de Koog,  
Texelhopper Omgeving